Het begin is er

Zoals hoort bij grote projecten duurt het allemaal wat langer dan gedacht maar het eerste ontwerp voor de website is er nu – hieronder de ‘kop’:

spanjestrijders website

Eric de Ruyter van het IISG verwacht dat er half februari een eerste versie is – die dan beperkt openbaar is. Iedereen die op welke manier ook heeft bijgedragen aan het project krijgt een paswoord waarmee de resultaten bekeken kunnen worden – en eventueel gecorrigeerd en aangevuld. Dat zijn tot nu toe een tachtigtal beknopte levensbeschrijvingen en fotoportretjes van Spanjegangers.

De officiële lancering van het project zal plaatsvinden in combinatie met de 80-jarige herdenking van het begin van de Spaanse Burgeroorlog. De stichting Spanje3639 ( zie: http://spanje3639.org) organiseert rond die herdenking activiteiten in de maanden juni en juli 2016. Vanaf dat moment is de site voor iedereen toegankelijk. We hopen dan nog een flink aantal levensverhalen meer opgeschreven te hebben. Ook nieuw fotomateriaal blijft nog steeds binnenkomen. Ook na de zomer van dit jaar blijft de site open – in die zin dat nieuwe gegevens steeds toegevoegd kunnen worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s